Dr. Barna Andrea

Hírek

Tisztelt érdeklődők! 2023. március 1-től ismét várok minden válással kapcsolatos kérdést, megkeresést, időpontfoglalást egyéni tanácsadásra vagy mediációra. Időpont sms-ben is kérhető, azonnali visszaigazolással hétfői, szerdai és csütörtöki napokon 8.30 és 15.30 közötti időszakra, tel: 70-942-32-36


Kedves olvasóim, az elmúlt időszakban a feltöltődésre helyeztem a hangsúlyt, átmenetileg nem vállaltam megbízásokat, képzéseken vettem részt. Azt gondolom, hogy segítőként különösen fontos rendszeresen "szünetet tartani", belülről is építkezni, töltődni ahhoz, hogy minden megkeresésnél teljes szívvel forduljak ügyfeleimhez, a rutin kizárólag a szakmai tudás mélységében jelentkezzen. Nyolc év telt el Mediációs Irodám indulása óta, most tehát rekreációs szabadságom után hamarosan megújult honlap-tartalommal és aktívabb közösségi média jelenléttel jelentkezem majd, hogy az érdeklődők minél több hasznos információhoz juthassanak nálam a mediáció témakörében. Kérdéseiket, témajavaslataikat az info@drbarnaandrea.hu emailcímen várom!


2020. márciusától term.gy. és eü. alapképzésen vettem részt, amelyet sikeres vizsgák követtek. A gyakorlati oklevél megszerzésével a módszerrel kapcsolatos tanulmányaim megkezdése után hat évvel, 2021 nyarán, hivatalosan is kineziológus végzettséget szerzek. A képzés szemléletformáló: a közös megegyezések létrehozását lelki oldalról segíti; előmozdítja az emberi működés és viszonyok még jobb elméleti ismeretét. Emellett 2020. ősze óta a Károli Gáspár Református Egyetem BA pszichológus-hallgatója vagyok, szintén abból a célból, hogy még több ismerettel, hatékonyan segíthessem a hozzám fordulókat. Az elmúlt egy évben továbbá négy mediációs továbbképzésen és konferencián vettem részt.


2018. szeptemberében az International Center or Nonviolent Communication által szervezett Erőszakmentes kommunikáció tréningen vettem részt. Köszönöm a kapott tudást, szemléletet Rambala Éva trénernek!


Öt év gyakorlati munka után, 2018. márciusában - két további továbbképzés teljesítésével - a következő öt évre vonatkozóan is nyilvántartott mediátor lettem, így friss elméleti és hosszú évek gyakorlati tapasztalatával várom tisztelt ügyfeleimet továbbra is.


Kedves ügyfeleim és honlap-látogatók, elfoglaltságom esetén időpontegyeztetés (és visszahívás kérése) sms-ben a 70-9423236 telefonszámon lehetséges.


Tájékoztatom Önöket, hogy aktuális (őszi/téli/tavaszi/nyári) szabadságom, valamint továbbképzések ideje alatt a válaszadási idő hosszabb lehet, emiatt megértésüket és türelmüket előre is köszönöm!


Tisztelt érdeklődők: 2016. április 28. - május 1. között kineziológiai továbbképzésen veszek részt, ezért ebben az időszakban hívást nem tudok fogadni, sms-ben azonban ezidő alatt is elérhető leszek.


Tájékoztatom kedves ügyfeleimet és az érdeklődőket, hogy a Mediációs Iroda 2015. június 1-jétől könnyebben megközelíthető helyre költözött. Az új cím: XIV. kerület, Várna utca 12-14.

Az új irodahelyiségben továbbra is várom mindazokat, akik szeretnék válásukat közös nevezőre jutva, megnyugtató módon megegyezve lebonyolítani, vagy kapcsolatukat rendbe hozni.


Új írásom a blogban a párterápia létjogosultságáról szól: érdemes "kibírhatóvá" tenni a kapcsolatot? Vagy inkább lépjünk? (2015. március 25.)


2014. március 15-én hatályba lépett az új polgári törvénykönyv, amely a válásokra vonatkozóan is hozott jogi változásokat: áttekintés a blogban.


Örömmel tájékoztatom kedves ügyfeleimet, hogy néhány hete, 2013. december 8-án átvehettem az egy éves NLP-NLPt gyakorlati kommunikációs tanfolyam elvégzését igazoló oklevelemet. Remélem, hogy ezzel az újabb képesítéssel és szélesebb körű tudással még hatékonyabban segíthetem a hozzám fordulókat kapcsolatuk javításában, vagy békés lezárásában.


2013. decemberében a legolvasottabb blogbejegyzés: "Másképp gondolkodnak a férfiak és másképp a nők" a férfi-női gondolkodás különbségeiről...


Az Iroda 2013. október 1-jétől a XIII. kerület Petneházy utcában működik. Szeretettel várom ügyfeleimet az új honlap mellett új irodámban is!

Kapcsolat

Hívjon: 70-942-32-36

Írjon: info@drbarnaandrea.hu
Keressen a facebook-on:
Dr. Barna Andrea Mediációs Iroda

Legfrissebb bejegyzés

A párkapcsolat és a szülők

A jól működő párkapcsolat két önálló, felnőtt ember szövetsége. Ahogy mondani szokták: akkor jó, ha "H" betőt formáz, nem két egymásra támaszkodó szárból álló "A" betűt. Hogyan kapcsolódik ez a szülők...

Melyik bíróság illetékes közös megegyezésünk jóváhagyásához? - címek és elérhetőségek

A házassági perre - így a házasság felbontása iránti perre - az a bíróság is illetékes, amelynek területén a házastársak utolsó közös lakóhelye volt, de az illetékességet az általános szabályok szerint is meg lehet állapítani.

Ezen általános szabályok szerint az a bíróság, amelynek területén az alperes lakik, mindazokban a perekben illetékes, amelyekre más bíróság kizárólagos illetékessége megállapítva nincs (ez az ún. általános illetékesség). A polgári perrendtartás szabályai szerint a fenti szabályhoz kiegészítő rendelkezések is kapcsolódnak, erről honlapomon a "Jogszabályok" cím alatt részletesen olvashat (http://www.drbarnaandrea.hu/jogszabalyok-valas-mediacio).

Mivel legtöbben Budapestről és környékéről keresnek meg, alábbiakban áttekintés olvasható az itt működő bíróságok iletékességéről és a bíróságok elérhetőségi adatairól.

Amennyiben az utolsó közös lakóhely Budapesten az I., a XI., a XII. vagy a XXII. kerületben volt, akkor a Budai Központi Kerületi Bíróság illetékes. A Budai Központi Kerületi Bíróság a II. kerületben, a Budakeszi út 51/B. szám alatt található (postacíme: 1525 Budapest, Pf.: 223.), telefonon a +36-1/391-4930 központi számon érhető el, honlapjuk címe: http://birosag.hu/torvenyszekek/jaras-birosag/budai-kozponti-keruleti-bi...

Amennyiben az utolsó közös lakóhely Budapesten a II. vagy a III. kerületben volt, akkor a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság illetékes. A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság a III. kerületben, a Miklós u. 2. szám alatt található, telefonon a +36-1/430-6500 számon érhető el, honlapjuk címe: http://birosag.hu/torvenyszekek/jaras-birosag/budapesti-ii-es-iii-kerule...

Amennyiben az utolsó közös lakóhely Budapesten a IV. vagy a XV. kerületben volt, akkor a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság illetékes. A Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság a IV. kerületben a Tavasz u. 21. szám alatt található (postacíme: 1325 Budapest, Pf. 109.), telefonon a +36-1/231-6700 központi számon érhető el, honlapjuk címe: http://birosag.hu/torvenyszekek/jaras-birosag/budapesti-iv-es-xv-kerulet...

Amennyiben az utolsó közös lakóhely Budapesten az V., a VI., a VII. , a VIII., a IX., a X., a XIII., a XIV., a XVI. vagy a XVII. kerületbenvolt, akkor a Pesti Központi Kerületi Bíróság illetékes. A Pesti Központi Kerületi Bíróság az V. kerületben, a Markó u. 25. szám alatt található (postacíme: 1887 Budapest, Pf. 28.), telefonon a +36-1-354-6000 központi számon érhető el, honlapjuk címe: http://birosag.hu/torvenyszekek/jaras-birosag/pesti-kozponti-keruleti-bi...

Amennyiben az utolsó közös lakóhely Budapesten a XVIII. vagy a XIX. kerületben volt, akkor a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság illetékes. A Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság a XIX. kerületben, a Kossuth tér 7/9. szám alatt található (postacím: 1703 Budapest, Pf. 4.), telefonon a +36-1/357-4333 számon érhető el, honlapjuk címe: http://birosag.hu/torvenyszekek/jaras-birosag/budapesti-xviii-es-xix-ker...

Amennyiben pedig az utolsó közös lakóhely Budapesten a XX.,  a XXI. vagy a XXIII. kerületben volt, akkor a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság illetékes. A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság a XXI. kerületben, a Rákóczi Ferenc u. 78-82. szám alatt található (postacím: 1751 Budapest, Pf. 96.), telefonon a +36-1/277-0044 vagy a +36-278-5900 számokon érhető el, honlapjuk címe: http://birosag.hu/torvenyszekek/jaras-birosag/budapesti-xx-xxi-es-xxiii-...

A bíróságok ügyfélfogadási rendje különböző, honlapjukon olvasható, de általában a délelőtti órákban fogadják a beadványokkal érkezőket, szerdán meghosszabbított időben (illetve a Pesti Központi Kerületi Bíróságon szerdán csak délután).

Azoknak, akik utolsó közös lakóhelye nem budapesti - például az aggomerációban található - az illetékes bíróságról a mediációs során vagy érdeklődésükre telefonon tudok felvilágosítást adni.

Amennyiben a mediáció során - vagy akár már előtte, egymás között -  minden kérdésben sikerül megegyezni, akkor az elkészült és mediátor által ellenjegyzett közös megegyezést (keresetlevél kíséretében, amelynek elkészítése a mediációs megállapodáshoz szorosan kapcsolódik) a fentiek szerinti bíróságra kel benyújtani. A mediációban részt vevőknek ehhez természetesen minden szükséges egyéb iratot és információt biztosítok, így a fentiek általános tájékoztatásul szolgálnak annak érdekében, hogy előzetesen is tájékozódni lehessen.

e-mail icon Facebook icon