Dr. Barna Andrea

Hírek

Tisztelt érdeklődők! 2023. március 1-től ismét várok minden válással kapcsolatos kérdést, megkeresést, időpontfoglalást egyéni tanácsadásra vagy mediációra. Időpont sms-ben is kérhető, azonnali visszaigazolással: 70-942-32-36

Emailben: barna.andrea.pszi@gmail.com


Kedves olvasóim, az elmúlt időszakban a feltöltődésre helyeztem a hangsúlyt, átmenetileg nem vállaltam megbízásokat, képzéseken vettem részt, többek között pszichológia alapszakos diplomát szereztem. Azt gondolom, hogy segítőként különösen fontos rendszeresen "szünetet tartani", belülről is építkezni, töltődni ahhoz, hogy minden megkeresésnél teljes szívvel forduljak ügyfeleimhez, a rutin kizárólag a szakmai tudás mélységében jelentkezzen. Közel 10 év telt el Mediációs Irodám indulása óta, most tehát rekreációs szabadságom után hamarosan megújult honlap-tartalommal és aktívabb közösségi média jelenléttel jelentkezem majd, hogy az érdeklődők minél több hasznos információhoz juthassanak nálam a mediáció témakörében. Kérdéseiket, témajavaslataikat a barna.andrea.pszi@gmail.com emailcímen várom!


2020. márciusától term.gy. és eü. alapképzésen vettem részt, amelyet sikeres vizsgák követtek. A gyakorlati oklevél megszerzésével a módszerrel kapcsolatos tanulmányaim megkezdése után hat évvel, 2021 nyarán, hivatalosan is kineziológus végzettséget szerzek. A képzés szemléletformáló: a közös megegyezések létrehozását lelki oldalról segíti; előmozdítja az emberi működés és viszonyok még jobb elméleti ismeretét. Emellett 2020. ősze óta a Károli Gáspár Református Egyetem BA pszichológus-hallgatója vagyok, szintén abból a célból, hogy még több ismerettel, hatékonyan segíthessem a hozzám fordulókat. Az elmúlt egy évben továbbá négy mediációs továbbképzésen és konferencián vettem részt.


2018. szeptemberében az International Center or Nonviolent Communication által szervezett Erőszakmentes kommunikáció tréningen vettem részt. Köszönöm a kapott tudást, szemléletet Rambala Éva trénernek!


Öt év gyakorlati munka után, 2018. márciusában - két további továbbképzés teljesítésével - a következő öt évre vonatkozóan is nyilvántartott mediátor lettem, így friss elméleti és hosszú évek gyakorlati tapasztalatával várom tisztelt ügyfeleimet továbbra is.


Kedves ügyfeleim és honlap-látogatók, elfoglaltságom esetén időpontegyeztetés (és visszahívás kérése) sms-ben a 70-9423236 telefonszámon lehetséges.


Tájékoztatom Önöket, hogy aktuális (őszi/téli/tavaszi/nyári) szabadságom, valamint továbbképzések ideje alatt a válaszadási idő hosszabb lehet, emiatt megértésüket és türelmüket előre is köszönöm!


Tisztelt érdeklődők: 2016. április 28. - május 1. között kineziológiai továbbképzésen veszek részt, ezért ebben az időszakban hívást nem tudok fogadni, sms-ben azonban ezidő alatt is elérhető leszek.


Tájékoztatom kedves ügyfeleimet és az érdeklődőket, hogy a Mediációs Iroda 2015. június 1-jétől könnyebben megközelíthető helyre költözött. Az új cím: XIV. kerület, Várna utca 12-14.

Az új irodahelyiségben továbbra is várom mindazokat, akik szeretnék válásukat közös nevezőre jutva, megnyugtató módon megegyezve lebonyolítani, vagy kapcsolatukat rendbe hozni.


Új írásom a blogban a párterápia létjogosultságáról szól: érdemes "kibírhatóvá" tenni a kapcsolatot? Vagy inkább lépjünk? (2015. március 25.)


2014. március 15-én hatályba lépett az új polgári törvénykönyv, amely a válásokra vonatkozóan is hozott jogi változásokat: áttekintés a blogban.


Örömmel tájékoztatom kedves ügyfeleimet, hogy néhány hete, 2013. december 8-án átvehettem az egy éves NLP-NLPt gyakorlati kommunikációs tanfolyam elvégzését igazoló oklevelemet. Remélem, hogy ezzel az újabb képesítéssel és szélesebb körű tudással még hatékonyabban segíthetem a hozzám fordulókat kapcsolatuk javításában, vagy békés lezárásában.


2013. decemberében a legolvasottabb blogbejegyzés: "Másképp gondolkodnak a férfiak és másképp a nők" a férfi-női gondolkodás különbségeiről...


Az Iroda 2013. október 1-jétől a XIII. kerület Petneházy utcában működik. Szeretettel várom ügyfeleimet az új honlap mellett új irodámban is!

Kapcsolat

Hívjon: 70-942-32-36

Írjon: barna.andrea.pszi@gmail.com
Keressen a facebook-on:
Dr. Barna Andrea Mediációs Iroda

Legfrissebb bejegyzés

A párkapcsolat és a szülők

A jól működő párkapcsolat két önálló, felnőtt ember szövetsége. Ahogy mondani szokták: akkor jó, ha "H" betőt formáz, nem két egymásra támaszkodó szárból álló "A" betűt. Hogyan kapcsolódik ez a szülők...

Válási mediáció

A válási mediáció megnyugtatóan lezárja a kapcsolatot nemcsak jogilag, de érzelmileg is.

válás közös megegyezéssel: a gyermekelhelyezés és a gyermektartásdíj kérdései

A MEDIÁCIÓ ELŐNYEI VÁLÁS ESETÉN:


- Gyors válás, nincs elhúzódó bírósági tárgyalás
- Sokkal kisebb költség
- Békés megoldás, a konfliktus nem éleződik tovább a bírósági tárgyalásokon
- Mindkét fél számára előnyös megegyezés
- A felek maguk döntenek minden kérdésben
- A mediációs megállapodás rugalmas, egyénekre szabott
- A válás során a gyermekeket érő sérülés mértéke jelentősen kisebb!
- A válás sokszor párkapcsolati mediációvá alakul át, és a válás tárgytalanná válik

A válási mediáció a bírósági eljárás alternatívája. A mediáció abban segít, hogy a válás közös megegyezéssel jöjjön létre és így elkerülhető legyen a bíróság előtti eljárás.

Hosszú távon megalapozza azt, hogy a felek a válás után jó kapcsolatban maradjanak.

Nyilvántartott mediátorként az általam vezetett mediáció során létrejött megegyezést a bíróság elfogadja és a házasságot felbontja. Így nincs szükség ügyvédi közreműködésre, amely költséges és a felek közötti nézeteltéréseket sok esetben súlyosbítja, kiélezi, hiszen az ügyvéd nem a kapcsolatot, hanem saját ügyfele érdekét tartja szem előtt.

A mediáció során mindkét fél érdeke érvényesül, kompromisszumos megoldás jön létre.

A bírósági eljárásnál jelentősen gyorsabb, kisebb költséggel jár. A bírósági eljárásban a bizonyítás nagy hangsúlyt kap, ami miatt a bírósági eljárás hosszadalmas, átlagosan két-három év. A bíróságon történő válás még akkor is rendkívül megterhelő, ha a felek mindenben megegyeztek, vagyonuk egyáltalán nincs és gyermekük sem született. A mediáció a bírósági eljárással szemben a felektől és a közöttük lévő vitás kérdések súlyától függően egy-két hónap alatt lezajlik.

A bírósági eljárásban a tárgyalások során a házasfelek magánéletének mozzanatait egy kívülálló személy, a bíró mérlegeli és döntését elsősorban a bírói gyakorlat alapján hozza meg. A mediációban a felek szabadon, maguk döntenek a saját további életük kérdéseiről.

A mediáció során a gyermek érdekeit kiemelten kezeljük. A megegyezés fő célja az, hogy a gyermeket minél kisebb trauma érje, élete minél kevésbé változzon és mindkét szülővel megmaradjon a lehető legjobb kapcsolata. Önmagában a közös megegyezés már ezt segíti, így a gyermeket kevésbé terheli meg, hogy a szülei vitatkoznak, konfliktusban vannak egymással. És ezt segíti a gyermekelhelyezés és a gyermektartásdíj kérdésében való közös döntés is. A válásnak a gyermekekre való hatásáról és arról, hogyan oldható meg, hogy a lehető legkisebb sérülés érje őket, a mediációt előkészítő beszélgetések során vagy a tanácsadás során részletesen tájékoztatom a szülőket, hiszen három gyermekes anyaként jól tudom, ez mennyire fontos.

A válási mediáció vezetéséhez elengedhetetlen a vonatkozó jogszabályok naprakész ismerete, hiszen a feleknek tisztában kell lenniük lehetőségeikkel, jogaikkal, akár a gyermekelhelyezés vagy a gyermektartásdíj, akár a vagyoni kérdések tekintetében. Jogászként az általam vezetett mediációban a válás jogi hátteréről részletes tájékoztatást adok, és a mediációval összefüggésben felmerülő jogi kérdésekben segítséget nyújtok.

A mediáció akkor is igénybe vehető, ha a válóper már folyamatban van: 2014 tavaszától jogszabály is kimondja, hogy a bíró a per során kötelezheti a feleket arra, hogy mediációs eljárásban vegyenek részt a megegyezés érdekében.

A válási mediációról részletesebben...

A mediáció menete...

Kötelező lesz a mediáció?

e-mail icon Facebook icon