Dr. Barna Andrea

Hírek

Tisztelt érdeklődők! 2023. március 1-től ismét várok minden válással kapcsolatos kérdést, megkeresést, időpontfoglalást egyéni tanácsadásra vagy mediációra. Időpont sms-ben is kérhető, azonnali visszaigazolással hétfői, szerdai és csütörtöki napokon 8.30 és 15.30 közötti időszakra, tel: 70-942-32-36


Kedves olvasóim, az elmúlt időszakban a feltöltődésre helyeztem a hangsúlyt, átmenetileg nem vállaltam megbízásokat, képzéseken vettem részt. Azt gondolom, hogy segítőként különösen fontos rendszeresen "szünetet tartani", belülről is építkezni, töltődni ahhoz, hogy minden megkeresésnél teljes szívvel forduljak ügyfeleimhez, a rutin kizárólag a szakmai tudás mélységében jelentkezzen. Nyolc év telt el Mediációs Irodám indulása óta, most tehát rekreációs szabadságom után hamarosan megújult honlap-tartalommal és aktívabb közösségi média jelenléttel jelentkezem majd, hogy az érdeklődők minél több hasznos információhoz juthassanak nálam a mediáció témakörében. Kérdéseiket, témajavaslataikat az info@drbarnaandrea.hu emailcímen várom!


2020. márciusától term.gy. és eü. alapképzésen vettem részt, amelyet sikeres vizsgák követtek. A gyakorlati oklevél megszerzésével a módszerrel kapcsolatos tanulmányaim megkezdése után hat évvel, 2021 nyarán, hivatalosan is kineziológus végzettséget szerzek. A képzés szemléletformáló: a közös megegyezések létrehozását lelki oldalról segíti; előmozdítja az emberi működés és viszonyok még jobb elméleti ismeretét. Emellett 2020. ősze óta a Károli Gáspár Református Egyetem BA pszichológus-hallgatója vagyok, szintén abból a célból, hogy még több ismerettel, hatékonyan segíthessem a hozzám fordulókat. Az elmúlt egy évben továbbá négy mediációs továbbképzésen és konferencián vettem részt.


2018. szeptemberében az International Center or Nonviolent Communication által szervezett Erőszakmentes kommunikáció tréningen vettem részt. Köszönöm a kapott tudást, szemléletet Rambala Éva trénernek!


Öt év gyakorlati munka után, 2018. márciusában - két további továbbképzés teljesítésével - a következő öt évre vonatkozóan is nyilvántartott mediátor lettem, így friss elméleti és hosszú évek gyakorlati tapasztalatával várom tisztelt ügyfeleimet továbbra is.


Kedves ügyfeleim és honlap-látogatók, elfoglaltságom esetén időpontegyeztetés (és visszahívás kérése) sms-ben a 70-9423236 telefonszámon lehetséges.


Tájékoztatom Önöket, hogy aktuális (őszi/téli/tavaszi/nyári) szabadságom, valamint továbbképzések ideje alatt a válaszadási idő hosszabb lehet, emiatt megértésüket és türelmüket előre is köszönöm!


Tisztelt érdeklődők: 2016. április 28. - május 1. között kineziológiai továbbképzésen veszek részt, ezért ebben az időszakban hívást nem tudok fogadni, sms-ben azonban ezidő alatt is elérhető leszek.


Tájékoztatom kedves ügyfeleimet és az érdeklődőket, hogy a Mediációs Iroda 2015. június 1-jétől könnyebben megközelíthető helyre költözött. Az új cím: XIV. kerület, Várna utca 12-14.

Az új irodahelyiségben továbbra is várom mindazokat, akik szeretnék válásukat közös nevezőre jutva, megnyugtató módon megegyezve lebonyolítani, vagy kapcsolatukat rendbe hozni.


Új írásom a blogban a párterápia létjogosultságáról szól: érdemes "kibírhatóvá" tenni a kapcsolatot? Vagy inkább lépjünk? (2015. március 25.)


2014. március 15-én hatályba lépett az új polgári törvénykönyv, amely a válásokra vonatkozóan is hozott jogi változásokat: áttekintés a blogban.


Örömmel tájékoztatom kedves ügyfeleimet, hogy néhány hete, 2013. december 8-án átvehettem az egy éves NLP-NLPt gyakorlati kommunikációs tanfolyam elvégzését igazoló oklevelemet. Remélem, hogy ezzel az újabb képesítéssel és szélesebb körű tudással még hatékonyabban segíthetem a hozzám fordulókat kapcsolatuk javításában, vagy békés lezárásában.


2013. decemberében a legolvasottabb blogbejegyzés: "Másképp gondolkodnak a férfiak és másképp a nők" a férfi-női gondolkodás különbségeiről...


Az Iroda 2013. október 1-jétől a XIII. kerület Petneházy utcában működik. Szeretettel várom ügyfeleimet az új honlap mellett új irodámban is!

Kapcsolat

Hívjon: 70-942-32-36

Írjon: info@drbarnaandrea.hu
Keressen a facebook-on:
Dr. Barna Andrea Mediációs Iroda

Legfrissebb bejegyzés

A párkapcsolat és a szülők

A jól működő párkapcsolat két önálló, felnőtt ember szövetsége. Ahogy mondani szokták: akkor jó, ha "H" betőt formáz, nem két egymásra támaszkodó szárból álló "A" betűt. Hogyan kapcsolódik ez a szülők...

Válási mediáció

A válási mediáció megnyugtatóan lezárja a kapcsolatot nemcsak jogilag, de érzelmileg is.

válás közös megegyezéssel: a gyermekelhelyezés és a gyermektartásdíj kérdései

A MEDIÁCIÓ ELŐNYEI VÁLÁS ESETÉN:


- Gyors válás, nincs elhúzódó bírósági tárgyalás
- Sokkal kisebb költség
- Békés megoldás, a konfliktus nem éleződik tovább a bírósági tárgyalásokon
- Mindkét fél számára előnyös megegyezés
- A felek maguk döntenek minden kérdésben
- A mediációs megállapodás rugalmas, egyénekre szabott
- A válás során a gyermekeket érő sérülés mértéke jelentősen kisebb!
- A válás sokszor párkapcsolati mediációvá alakul át, és a válás tárgytalanná válik

A válási mediáció a bírósági eljárás alternatívája. A mediáció abban segít, hogy a válás közös megegyezéssel jöjjön létre és így elkerülhető legyen a bíróság előtti eljárás.

Hosszú távon megalapozza azt, hogy a felek a válás után jó kapcsolatban maradjanak.

Nyilvántartott mediátorként az általam vezetett mediáció során létrejött megegyezést a bíróság elfogadja és a házasságot felbontja. Így nincs szükség ügyvédi közreműködésre, amely költséges és a felek közötti nézeteltéréseket sok esetben súlyosbítja, kiélezi, hiszen az ügyvéd nem a kapcsolatot, hanem saját ügyfele érdekét tartja szem előtt.

A mediáció során mindkét fél érdeke érvényesül, kompromisszumos megoldás jön létre.

A bírósági eljárásnál jelentősen gyorsabb, kisebb költséggel jár. A bírósági eljárásban a bizonyítás nagy hangsúlyt kap, ami miatt a bírósági eljárás hosszadalmas, átlagosan két-három év. A bíróságon történő válás még akkor is rendkívül megterhelő, ha a felek mindenben megegyeztek, vagyonuk egyáltalán nincs és gyermekük sem született. A mediáció a bírósági eljárással szemben a felektől és a közöttük lévő vitás kérdések súlyától függően egy-két hónap alatt lezajlik.

A bírósági eljárásban a tárgyalások során a házasfelek magánéletének mozzanatait egy kívülálló személy, a bíró mérlegeli és döntését elsősorban a bírói gyakorlat alapján hozza meg. A mediációban a felek szabadon, maguk döntenek a saját további életük kérdéseiről.

A mediáció során a gyermek érdekeit kiemelten kezeljük. A megegyezés fő célja az, hogy a gyermeket minél kisebb trauma érje, élete minél kevésbé változzon és mindkét szülővel megmaradjon a lehető legjobb kapcsolata. Önmagában a közös megegyezés már ezt segíti, így a gyermeket kevésbé terheli meg, hogy a szülei vitatkoznak, konfliktusban vannak egymással. És ezt segíti a gyermekelhelyezés és a gyermektartásdíj kérdésében való közös döntés is. A válásnak a gyermekekre való hatásáról és arról, hogyan oldható meg, hogy a lehető legkisebb sérülés érje őket, a mediációt előkészítő beszélgetések során vagy a tanácsadás során részletesen tájékoztatom a szülőket, hiszen három gyermekes anyaként jól tudom, ez mennyire fontos.

A válási mediáció vezetéséhez elengedhetetlen a vonatkozó jogszabályok naprakész ismerete, hiszen a feleknek tisztában kell lenniük lehetőségeikkel, jogaikkal, akár a gyermekelhelyezés vagy a gyermektartásdíj, akár a vagyoni kérdések tekintetében. Jogászként az általam vezetett mediációban a válás jogi hátteréről részletes tájékoztatást adok, és a mediációval összefüggésben felmerülő jogi kérdésekben segítséget nyújtok.

A mediáció akkor is igénybe vehető, ha a válóper már folyamatban van: 2014 tavaszától jogszabály is kimondja, hogy a bíró a per során kötelezheti a feleket arra, hogy mediációs eljárásban vegyenek részt a megegyezés érdekében.

A válási mediációról részletesebben...

A mediáció menete...

Kötelező lesz a mediáció?

e-mail icon Facebook icon