Dr. Barna Andrea

Hírek

Tisztelt érdeklődők! 2023. március 1-től ismét várok minden válással kapcsolatos kérdést, megkeresést, időpontfoglalást egyéni tanácsadásra vagy mediációra. Időpont sms-ben is kérhető, azonnali visszaigazolással hétfői, szerdai és csütörtöki napokon 8.30 és 15.30 közötti időszakra, tel: 70-942-32-36


Kedves olvasóim, az elmúlt időszakban a feltöltődésre helyeztem a hangsúlyt, átmenetileg nem vállaltam megbízásokat, képzéseken vettem részt. Azt gondolom, hogy segítőként különösen fontos rendszeresen "szünetet tartani", belülről is építkezni, töltődni ahhoz, hogy minden megkeresésnél teljes szívvel forduljak ügyfeleimhez, a rutin kizárólag a szakmai tudás mélységében jelentkezzen. Nyolc év telt el Mediációs Irodám indulása óta, most tehát rekreációs szabadságom után hamarosan megújult honlap-tartalommal és aktívabb közösségi média jelenléttel jelentkezem majd, hogy az érdeklődők minél több hasznos információhoz juthassanak nálam a mediáció témakörében. Kérdéseiket, témajavaslataikat az info@drbarnaandrea.hu emailcímen várom!


2020. márciusától term.gy. és eü. alapképzésen vettem részt, amelyet sikeres vizsgák követtek. A gyakorlati oklevél megszerzésével a módszerrel kapcsolatos tanulmányaim megkezdése után hat évvel, 2021 nyarán, hivatalosan is kineziológus végzettséget szerzek. A képzés szemléletformáló: a közös megegyezések létrehozását lelki oldalról segíti; előmozdítja az emberi működés és viszonyok még jobb elméleti ismeretét. Emellett 2020. ősze óta a Károli Gáspár Református Egyetem BA pszichológus-hallgatója vagyok, szintén abból a célból, hogy még több ismerettel, hatékonyan segíthessem a hozzám fordulókat. Az elmúlt egy évben továbbá négy mediációs továbbképzésen és konferencián vettem részt.


2018. szeptemberében az International Center or Nonviolent Communication által szervezett Erőszakmentes kommunikáció tréningen vettem részt. Köszönöm a kapott tudást, szemléletet Rambala Éva trénernek!


Öt év gyakorlati munka után, 2018. márciusában - két további továbbképzés teljesítésével - a következő öt évre vonatkozóan is nyilvántartott mediátor lettem, így friss elméleti és hosszú évek gyakorlati tapasztalatával várom tisztelt ügyfeleimet továbbra is.


Kedves ügyfeleim és honlap-látogatók, elfoglaltságom esetén időpontegyeztetés (és visszahívás kérése) sms-ben a 70-9423236 telefonszámon lehetséges.


Tájékoztatom Önöket, hogy aktuális (őszi/téli/tavaszi/nyári) szabadságom, valamint továbbképzések ideje alatt a válaszadási idő hosszabb lehet, emiatt megértésüket és türelmüket előre is köszönöm!


Tisztelt érdeklődők: 2016. április 28. - május 1. között kineziológiai továbbképzésen veszek részt, ezért ebben az időszakban hívást nem tudok fogadni, sms-ben azonban ezidő alatt is elérhető leszek.


Tájékoztatom kedves ügyfeleimet és az érdeklődőket, hogy a Mediációs Iroda 2015. június 1-jétől könnyebben megközelíthető helyre költözött. Az új cím: XIV. kerület, Várna utca 12-14.

Az új irodahelyiségben továbbra is várom mindazokat, akik szeretnék válásukat közös nevezőre jutva, megnyugtató módon megegyezve lebonyolítani, vagy kapcsolatukat rendbe hozni.


Új írásom a blogban a párterápia létjogosultságáról szól: érdemes "kibírhatóvá" tenni a kapcsolatot? Vagy inkább lépjünk? (2015. március 25.)


2014. március 15-én hatályba lépett az új polgári törvénykönyv, amely a válásokra vonatkozóan is hozott jogi változásokat: áttekintés a blogban.


Örömmel tájékoztatom kedves ügyfeleimet, hogy néhány hete, 2013. december 8-án átvehettem az egy éves NLP-NLPt gyakorlati kommunikációs tanfolyam elvégzését igazoló oklevelemet. Remélem, hogy ezzel az újabb képesítéssel és szélesebb körű tudással még hatékonyabban segíthetem a hozzám fordulókat kapcsolatuk javításában, vagy békés lezárásában.


2013. decemberében a legolvasottabb blogbejegyzés: "Másképp gondolkodnak a férfiak és másképp a nők" a férfi-női gondolkodás különbségeiről...


Az Iroda 2013. október 1-jétől a XIII. kerület Petneházy utcában működik. Szeretettel várom ügyfeleimet az új honlap mellett új irodámban is!

Kapcsolat

Hívjon: 70-942-32-36

Írjon: info@drbarnaandrea.hu
Keressen a facebook-on:
Dr. Barna Andrea Mediációs Iroda

Legfrissebb bejegyzés

A párkapcsolat és a szülők

A jól működő párkapcsolat két önálló, felnőtt ember szövetsége. Ahogy mondani szokták: akkor jó, ha "H" betőt formáz, nem két egymásra támaszkodó szárból álló "A" betűt. Hogyan kapcsolódik ez a szülők...

Díjazás

mediátor díjazás

Párkapcsolati mediáció

A mediáció célja a kapcsolat értékeinek megfogalmazása, a konfliktusok okainak, hátterének feltérképezése és ezek segítségével a konfliktuskezelés.

A mediációs eljárás két szakaszból áll. A mediátor az egyéni előkészítő beszélgetések során külön-külön találkozik a felekkel, majd egy közös mediációs ülésen a célok, vágyak megfogalmazása és összefoglalása révén létrehozzuk a kapcsolat javítása, a konfliktusok megoldása érdekében teendő és vállalt lépéseket. Az előkészítő beszélgetések száma a konfliktusok mélységétől, a problémák jellegétől függ.

A párkapcsolati mediáció során az egyéni előkészítő beszélgetések díja: 20 000 Ft/óra.

A közös, záró mediációs ülés díja (kb. 3-4 óra): 50 000 Ft/fő (a páros óradíj a további órákra, ha szükséges: 25 000 Ft). 

A párkapcsolati tanácsadás díja: 20 000 Ft/óra.

Válási mediáció

A válási mediációs eljárás célja a bíróságra beadható, nyilvántartott mediátor által ellenjegzett hivatalos megállapodás - közös megegyezés - létrehozása. A válási mediáció során szakszerű jogi segítséget nyújtok és minden szükséges jogi információt megadok ügyfeleimnek a mediációs eljárással történő válással kapcsolatban.

Az eljárás két szakaszból áll: az egyéni előkészítő beszélgetések során tisztázzuk a válással kapcsolatos célokat, jogi hátteret, majd az álláspontok folyamatos közeledése zajlik. Az egyéni beszélgetések száma nem általánosítható: ha a felek úgy döntenek és a megállapodás szinte kialakult, akár egy-egy egyéni előkészítő beszélgetés is elegendő lehet, míg vannak esetek, amikor a felek igénylik, hogy több beszélgetésre kerüljön sor, vagy a konfliktuskezelés elhúzódik. Célom az eljárás mielőbbi lezárása, szem előtt tartva, hogy a jó mediációs megállapodást megfelelően elő kell készíteni.

Ha a felek készen állnak a mediációs megállapodás megkötésére, azaz a megegyezés körvonalazódik, akkor sor kerül a mediációs ülésre, ahol pontosan meghatározott lépésekben jön létre a két fél között a végül írásba foglalható megállapodás. A mediációs ülés hossza 2-4 óra, függően attól, hogy milyen mértékben sikerült az előkészítés során létrehozni a közös megegyezést.

A munkadíj kialakításánál a mediátorok munkájára jellemző szokásos díjazást vettem alapul, figyelembe véve, hogy a munkadíj tartalmazza a megállapodás jogi szempontból megfelelő elkészítését és írásba foglalását, valamint hivatalos ellenjegyzését. A jogász-mediátori munkadíj jelentősen kedvezőbb az ügyvédi munkadíjnál, óradíjnál, ezzel is elősegítve minél több vitás helyzet, válás peren kívüli megoldását.

A válási mediáció - jogi közvetítés - során az egyéni előkészítő beszélgetés díja: 25 000 Ft/óra

A közös mediációs ülés díja (kb. 3-4 óra), amely magában foglalja a megállapodás írásbafoglalását: 80 000 Ft/fő (az óradíj a további órákra 40 000 Ft). 

Az egyszerűsített mediációs ülés díja (kb. 1-2 óra, abban az esetben, ha a házasságból közös gyermek nem született), amely magában foglalja a megállapodás írásbafoglalását: 60 000 Ft/fő (az óradíj a további órákra 30 000 Ft/fő). 

A válással kapcsolatos - jogi és konfliktuskezelési - tanácsadás díja: 25 000 Ft/óra.

A mediáció díja (legfeljebb 50000 forint) a bírósági eljárás illetékéből - annak feléig - levonható, amennyiben a megállapodás létrejött és azt nyújtják be a bíróságra.

e-mail icon Facebook icon