Dr. Barna Andrea

Hírek

Tisztelt érdeklődők! 2023. március 1-től ismét várok minden válással kapcsolatos kérdést, megkeresést, időpontfoglalást egyéni tanácsadásra vagy mediációra. Időpont sms-ben is kérhető, azonnali visszaigazolással: 70-942-32-36

Emailben: barna.andrea.pszi@gmail.com


Kedves olvasóim, az elmúlt időszakban a feltöltődésre helyeztem a hangsúlyt, átmenetileg nem vállaltam megbízásokat, képzéseken vettem részt, többek között pszichológia alapszakos diplomát szereztem. Azt gondolom, hogy segítőként különösen fontos rendszeresen "szünetet tartani", belülről is építkezni, töltődni ahhoz, hogy minden megkeresésnél teljes szívvel forduljak ügyfeleimhez, a rutin kizárólag a szakmai tudás mélységében jelentkezzen. Közel 10 év telt el Mediációs Irodám indulása óta, most tehát rekreációs szabadságom után hamarosan megújult honlap-tartalommal és aktívabb közösségi média jelenléttel jelentkezem majd, hogy az érdeklődők minél több hasznos információhoz juthassanak nálam a mediáció témakörében. Kérdéseiket, témajavaslataikat a barna.andrea.pszi@gmail.com emailcímen várom!


2020. márciusától term.gy. és eü. alapképzésen vettem részt, amelyet sikeres vizsgák követtek. A gyakorlati oklevél megszerzésével a módszerrel kapcsolatos tanulmányaim megkezdése után hat évvel, 2021 nyarán, hivatalosan is kineziológus végzettséget szerzek. A képzés szemléletformáló: a közös megegyezések létrehozását lelki oldalról segíti; előmozdítja az emberi működés és viszonyok még jobb elméleti ismeretét. Emellett 2020. ősze óta a Károli Gáspár Református Egyetem BA pszichológus-hallgatója vagyok, szintén abból a célból, hogy még több ismerettel, hatékonyan segíthessem a hozzám fordulókat. Az elmúlt egy évben továbbá négy mediációs továbbképzésen és konferencián vettem részt.


2018. szeptemberében az International Center or Nonviolent Communication által szervezett Erőszakmentes kommunikáció tréningen vettem részt. Köszönöm a kapott tudást, szemléletet Rambala Éva trénernek!


Öt év gyakorlati munka után, 2018. márciusában - két további továbbképzés teljesítésével - a következő öt évre vonatkozóan is nyilvántartott mediátor lettem, így friss elméleti és hosszú évek gyakorlati tapasztalatával várom tisztelt ügyfeleimet továbbra is.


Kedves ügyfeleim és honlap-látogatók, elfoglaltságom esetén időpontegyeztetés (és visszahívás kérése) sms-ben a 70-9423236 telefonszámon lehetséges.


Tájékoztatom Önöket, hogy aktuális (őszi/téli/tavaszi/nyári) szabadságom, valamint továbbképzések ideje alatt a válaszadási idő hosszabb lehet, emiatt megértésüket és türelmüket előre is köszönöm!


Tisztelt érdeklődők: 2016. április 28. - május 1. között kineziológiai továbbképzésen veszek részt, ezért ebben az időszakban hívást nem tudok fogadni, sms-ben azonban ezidő alatt is elérhető leszek.


Tájékoztatom kedves ügyfeleimet és az érdeklődőket, hogy a Mediációs Iroda 2015. június 1-jétől könnyebben megközelíthető helyre költözött. Az új cím: XIV. kerület, Várna utca 12-14.

Az új irodahelyiségben továbbra is várom mindazokat, akik szeretnék válásukat közös nevezőre jutva, megnyugtató módon megegyezve lebonyolítani, vagy kapcsolatukat rendbe hozni.


Új írásom a blogban a párterápia létjogosultságáról szól: érdemes "kibírhatóvá" tenni a kapcsolatot? Vagy inkább lépjünk? (2015. március 25.)


2014. március 15-én hatályba lépett az új polgári törvénykönyv, amely a válásokra vonatkozóan is hozott jogi változásokat: áttekintés a blogban.


Örömmel tájékoztatom kedves ügyfeleimet, hogy néhány hete, 2013. december 8-án átvehettem az egy éves NLP-NLPt gyakorlati kommunikációs tanfolyam elvégzését igazoló oklevelemet. Remélem, hogy ezzel az újabb képesítéssel és szélesebb körű tudással még hatékonyabban segíthetem a hozzám fordulókat kapcsolatuk javításában, vagy békés lezárásában.


2013. decemberében a legolvasottabb blogbejegyzés: "Másképp gondolkodnak a férfiak és másképp a nők" a férfi-női gondolkodás különbségeiről...


Az Iroda 2013. október 1-jétől a XIII. kerület Petneházy utcában működik. Szeretettel várom ügyfeleimet az új honlap mellett új irodámban is!

Kapcsolat

Hívjon: 70-942-32-36

Írjon: barna.andrea.pszi@gmail.com
Keressen a facebook-on:
Dr. Barna Andrea Mediációs Iroda

Legfrissebb bejegyzés

A párkapcsolat és a szülők

A jól működő párkapcsolat két önálló, felnőtt ember szövetsége. Ahogy mondani szokták: akkor jó, ha "H" betőt formáz, nem két egymásra támaszkodó szárból álló "A" betűt. Hogyan kapcsolódik ez a szülők...

Díjazás

mediátor díjazás

Párkapcsolati mediáció

A mediáció célja a kapcsolat értékeinek megfogalmazása, a konfliktusok okainak, hátterének feltérképezése és ezek segítségével a konfliktuskezelés.

A mediációs eljárás két szakaszból áll. A mediátor az egyéni előkészítő beszélgetések során külön-külön találkozik a felekkel, majd egy közös mediációs ülésen a célok, vágyak megfogalmazása és összefoglalása révén létrehozzuk a kapcsolat javítása, a konfliktusok megoldása érdekében teendő és vállalt lépéseket. Az előkészítő beszélgetések száma a konfliktusok mélységétől, a problémák jellegétől függ.

A párkapcsolati mediáció során az egyéni előkészítő beszélgetések díja: 20 000 Ft/óra.

A közös, záró mediációs ülés díja (kb. 3-4 óra): 50 000 Ft/fő (a páros óradíj a további órákra, ha szükséges: 25 000 Ft). 

A párkapcsolati tanácsadás díja: 20 000 Ft/óra.

Válási mediáció

A válási mediációs eljárás célja a bíróságra beadható, nyilvántartott mediátor által ellenjegzett hivatalos megállapodás - közös megegyezés - létrehozása. A válási mediáció során szakszerű jogi segítséget nyújtok és minden szükséges jogi információt megadok ügyfeleimnek a mediációs eljárással történő válással kapcsolatban.

Az eljárás két szakaszból áll: az egyéni előkészítő beszélgetések során tisztázzuk a válással kapcsolatos célokat, jogi hátteret, majd az álláspontok folyamatos közeledése zajlik. Az egyéni beszélgetések száma nem általánosítható: ha a felek úgy döntenek és a megállapodás szinte kialakult, akár egy-egy egyéni előkészítő beszélgetés is elegendő lehet, míg vannak esetek, amikor a felek igénylik, hogy több beszélgetésre kerüljön sor, vagy a konfliktuskezelés elhúzódik. Célom az eljárás mielőbbi lezárása, szem előtt tartva, hogy a jó mediációs megállapodást megfelelően elő kell készíteni.

Ha a felek készen állnak a mediációs megállapodás megkötésére, azaz a megegyezés körvonalazódik, akkor sor kerül a mediációs ülésre, ahol pontosan meghatározott lépésekben jön létre a két fél között a végül írásba foglalható megállapodás. A mediációs ülés hossza 2-4 óra, függően attól, hogy milyen mértékben sikerült az előkészítés során létrehozni a közös megegyezést.

A munkadíj kialakításánál a mediátorok munkájára jellemző szokásos díjazást vettem alapul, figyelembe véve, hogy a munkadíj tartalmazza a megállapodás jogi szempontból megfelelő elkészítését és írásba foglalását, valamint hivatalos ellenjegyzését. A jogász-mediátori munkadíj jelentősen kedvezőbb az ügyvédi munkadíjnál, óradíjnál, ezzel is elősegítve minél több vitás helyzet, válás peren kívüli megoldását.

A válási mediáció - jogi közvetítés - során az egyéni előkészítő beszélgetés díja: 25 000 Ft/óra

A közös mediációs ülés díja (kb. 3-4 óra), amely magában foglalja a megállapodás írásbafoglalását: 80 000 Ft/fő (az óradíj a további órákra 40 000 Ft). 

Az egyszerűsített mediációs ülés díja (kb. 1-2 óra, abban az esetben, ha a házasságból közös gyermek nem született), amely magában foglalja a megállapodás írásbafoglalását: 60 000 Ft/fő (az óradíj a további órákra 30 000 Ft/fő). 

A válással kapcsolatos - jogi és konfliktuskezelési - tanácsadás díja: 25 000 Ft/óra.

A mediáció díja (legfeljebb 50000 forint) a bírósági eljárás illetékéből - annak feléig - levonható, amennyiben a megállapodás létrejött és azt nyújtják be a bíróságra.

e-mail icon Facebook icon