Dr. Barna Andrea

Hírek

Tisztelt érdeklődők! 2023. március 1-től ismét várok minden válással kapcsolatos kérdést, megkeresést, időpontfoglalást egyéni tanácsadásra vagy mediációra. Időpont sms-ben is kérhető, azonnali visszaigazolással: 70-942-32-36

Emailben: barna.andrea.pszi@gmail.com


Kedves olvasóim, az elmúlt időszakban a feltöltődésre helyeztem a hangsúlyt, átmenetileg nem vállaltam megbízásokat, képzéseken vettem részt, többek között pszichológia alapszakos diplomát szereztem. Azt gondolom, hogy segítőként különösen fontos rendszeresen "szünetet tartani", belülről is építkezni, töltődni ahhoz, hogy minden megkeresésnél teljes szívvel forduljak ügyfeleimhez, a rutin kizárólag a szakmai tudás mélységében jelentkezzen. Közel 10 év telt el Mediációs Irodám indulása óta, most tehát rekreációs szabadságom után hamarosan megújult honlap-tartalommal és aktívabb közösségi média jelenléttel jelentkezem majd, hogy az érdeklődők minél több hasznos információhoz juthassanak nálam a mediáció témakörében. Kérdéseiket, témajavaslataikat a barna.andrea.pszi@gmail.com emailcímen várom!


2020. márciusától term.gy. és eü. alapképzésen vettem részt, amelyet sikeres vizsgák követtek. A gyakorlati oklevél megszerzésével a módszerrel kapcsolatos tanulmányaim megkezdése után hat évvel, 2021 nyarán, hivatalosan is kineziológus végzettséget szerzek. A képzés szemléletformáló: a közös megegyezések létrehozását lelki oldalról segíti; előmozdítja az emberi működés és viszonyok még jobb elméleti ismeretét. Emellett 2020. ősze óta a Károli Gáspár Református Egyetem BA pszichológus-hallgatója vagyok, szintén abból a célból, hogy még több ismerettel, hatékonyan segíthessem a hozzám fordulókat. Az elmúlt egy évben továbbá négy mediációs továbbképzésen és konferencián vettem részt.


2018. szeptemberében az International Center or Nonviolent Communication által szervezett Erőszakmentes kommunikáció tréningen vettem részt. Köszönöm a kapott tudást, szemléletet Rambala Éva trénernek!


Öt év gyakorlati munka után, 2018. márciusában - két további továbbképzés teljesítésével - a következő öt évre vonatkozóan is nyilvántartott mediátor lettem, így friss elméleti és hosszú évek gyakorlati tapasztalatával várom tisztelt ügyfeleimet továbbra is.


Kedves ügyfeleim és honlap-látogatók, elfoglaltságom esetén időpontegyeztetés (és visszahívás kérése) sms-ben a 70-9423236 telefonszámon lehetséges.


Tájékoztatom Önöket, hogy aktuális (őszi/téli/tavaszi/nyári) szabadságom, valamint továbbképzések ideje alatt a válaszadási idő hosszabb lehet, emiatt megértésüket és türelmüket előre is köszönöm!


Tisztelt érdeklődők: 2016. április 28. - május 1. között kineziológiai továbbképzésen veszek részt, ezért ebben az időszakban hívást nem tudok fogadni, sms-ben azonban ezidő alatt is elérhető leszek.


Tájékoztatom kedves ügyfeleimet és az érdeklődőket, hogy a Mediációs Iroda 2015. június 1-jétől könnyebben megközelíthető helyre költözött. Az új cím: XIV. kerület, Várna utca 12-14.

Az új irodahelyiségben továbbra is várom mindazokat, akik szeretnék válásukat közös nevezőre jutva, megnyugtató módon megegyezve lebonyolítani, vagy kapcsolatukat rendbe hozni.


Új írásom a blogban a párterápia létjogosultságáról szól: érdemes "kibírhatóvá" tenni a kapcsolatot? Vagy inkább lépjünk? (2015. március 25.)


2014. március 15-én hatályba lépett az új polgári törvénykönyv, amely a válásokra vonatkozóan is hozott jogi változásokat: áttekintés a blogban.


Örömmel tájékoztatom kedves ügyfeleimet, hogy néhány hete, 2013. december 8-án átvehettem az egy éves NLP-NLPt gyakorlati kommunikációs tanfolyam elvégzését igazoló oklevelemet. Remélem, hogy ezzel az újabb képesítéssel és szélesebb körű tudással még hatékonyabban segíthetem a hozzám fordulókat kapcsolatuk javításában, vagy békés lezárásában.


2013. decemberében a legolvasottabb blogbejegyzés: "Másképp gondolkodnak a férfiak és másképp a nők" a férfi-női gondolkodás különbségeiről...


Az Iroda 2013. október 1-jétől a XIII. kerület Petneházy utcában működik. Szeretettel várom ügyfeleimet az új honlap mellett új irodámban is!

Kapcsolat

Hívjon: 70-942-32-36

Írjon: barna.andrea.pszi@gmail.com
Keressen a facebook-on:
Dr. Barna Andrea Mediációs Iroda

Legfrissebb bejegyzés

A párkapcsolat és a szülők

A jól működő párkapcsolat két önálló, felnőtt ember szövetsége. Ahogy mondani szokták: akkor jó, ha "H" betőt formáz, nem két egymásra támaszkodó szárból álló "A" betűt. Hogyan kapcsolódik ez a szülők...

Blog

A párkapcsolat és a szülők

A jól működő párkapcsolat két önálló, felnőtt ember szövetsége. Ahogy mondani szokták: akkor jó, ha "H" betőt formáz, nem két egymásra támaszkodó szárból álló "A" betűt. Hogyan kapcsolódik ez a szülők kérdéséhez?

Melyik bíróság illetékes közös megegyezésünk jóváhagyásához? - címek és elérhetőségek

A házassági perre - így a házasság felbontása iránti perre - az a bíróság is illetékes, amelynek területén a házastársak utolsó közös lakóhelye volt, de az illetékességet az általános szabályok szerint is meg lehet állapítani.

Miért fáj annyira a szakítás?  ÉN=MI-TE (HVG-Extra Pszichológia 2015/4. szám)

A HVG-Extra - Pszichológia című magazin legutóbbi számában Almási Kitti pszichológus ír a szakításról, annak lélektanáról. Néhány gondolat a cikkből, amely alcímként - "ÉN=MI-TE" - a lényeget fogalmazza meg röviden.

Milyen hosszú a mediációs folyamat?

A hozzám fordulók gyakran teszik fel a kérdést: milyen hosszú folyamatra kell számítaniuk, ha mediátor segítségével szeretnének közös megegyezésre jutni a válás kérdéseivel kapcsolatban? Milyen "gyorsan" tudok segíteni, ha gondok vannak a kapcsolatban és meg szeretnék oldani a problémáikat? Mennyi időt vesz tehát igénybe egy mediációs folyamat?

A válasz sokrétű és nem általánosítható. Ami biztos: néhány hét vagy hónap a maximum, amire gondolni kell - legyen szó párkapcsolati vagy válási mediációról.

Kell egyáltalán párterápia? Vagy csak "kibírhatóvá" teszi a kibírhatatlant? - Nők Lapja Psziché 2015. március

A Nők Lapja Psziché 2015. márciusi száma leginkább érdekes cikke két ellentétes véleményt állít szembe: kell-e a párterápia, vagy az egész csak "erőltetése" valaminek, ami nem megy?

Miért van annyi konfliktus a kapcsolatunkban?

Mi állhat a konfliktusaink mögött?

Az új polgári törvénykönyv családjogi - válással kapcsolatos - szabályai

2014. március 15-én hatályba lépett az új polgári törvénykönyv (Ptk.), amely magában foglalja a családjog alapvető szabályait. Ezzel a Csjt. (a családjogi külön törvény) hatálya megszűnt, március 15-e óta a Ptk.-ban találhatóak meg a házasságra, a válásra vonatkozó alapvető rendelkezések.

A válás mindkét félnek nehéz: annak is, aki a döntést hozta...

Ritkán fordul elő, hogy a válásra úgy kerül sor, hogy mindkét fél így döntött, egyetértésben, és egyikükben sincs csalódottság vagy fájdalom. A legtöbb esetben a szakításról egyikük dönt, a másik pedig még úgy gondolja, hogy lenne esély a javításra.

Az NLP, mint a mediációt segítő módszer
NLP oklevél - Barna Andrea mediátor

2013 februárjában Bíró Gyula, a Károli Gáspár Református Egyetem professzora egy éves NLP-NLPt sajátélményű önismereti kommunikációs és gyakorlati tanfolyamot indított, amelyre nagy érdeklődéssel és várakozással jelentkeztem.

Fejlődünk, változunk - fejlődik a kapcsolatunk is?

Mindannyian folyamatosan változunk, haladunk saját életutunkon. Fejlődünk. És közben a kapcsolatunk is változik: már nem ugyanazok vagyunk, akik évekkel ezelőtt, ígyhát kapcsolatunk sem lehet ugyanaz, mint évekkel ezelőtt. A kapcsolatban voltaképpen két egyéni életút találkozik és halad együtt tovább.

Oldalak